Avantajele periilor din par de mistret

Avantajele utilizarii unei perii de par cu peri din par de mistret

Inca din secolul XVII, periile cu peri din par de mistret au fost folosite de doamnele vremii pentru a obtine un par stralucitor, sanatos, fara a fi nevoie sa foloseasca produse cosmetice de intretinere a parului. Periile de par cu peri din par de mistret au fost intotdeauna prezente in budoarul femeilor din perioada interbelica si postbelica si multe personalitati feminine ale vremii au reusit sa aiba un par stralucitor si bogat folosind periile de par cu peri din par de porc mistret.

Am incercat sa folosim si noi, intr-un experiment de trei luni, perii cu peri din par de mistret, ca utilizare zilnica in cadrul ritualului de dimineata, iar rezultatele au fost uimitoare. Iata, mai jos, cateva dintre beneficiile identificate de noi, in urma acestui experiment.

1.

Perierea parului cu perii de par cu peri din par de mistret intretine parul.

Inainte de orice, perierea cu perii din par de mistret, este un tratament de intretinere a parului. Daca aceste perii pot ajuta la diverse operatiuni de styling, ele au fost initial concepute pentru a imbunatati textura parului si stralucirea acestuia, chiar inainte ca produsele moderne cosmetice de intretinere a parului sa apara. Structura unica a firului de par de porc mistret permite preluarea sebumului – o substanta uleioasa produsa de pielea scalpului – de la nivelul pielii capului si distribuirea ei uniforma pana la varful firului de par. Prin aceasta se realizeaza o pelicula extrem de subtire de sebum in jurul firului de par, oferindu-i acestuia stralucire, rezistenta, regenerand, in acelasi timp, firele deteriorate si ajutand la aranjarea uniforma a firelor de par.

Cu siguranta ati auzit sfaturi de genul "perie-ti parul de 100 de ori pe zi"! Aceasta zicala sau sfat a aparut in contextul utilizarii periilor de par cu peri din par de mistret, cand o lunga perioada de periere a parului insemna un par bine intretinut, lucios si sanatos.

2.

Perierea parului cu perii de par cu peri din par de mistret imbunatateste textura parului.

Cea mai semnificativa diferenta pe care am observat-o, in urma experimentului nostru, dupa utilizarea periilor de par cu peri din par de mistret, a fost o imbunatatire vizibila a texturii parului. Dupa fiecare periere de dimineata, parul lung si ondulat se aseza natural in onduleuri elastice exact cum vedem la TV in reclamele la sampoane de par cu balsam. Fara a pretinde ca peria de mistret ar fi “produs” un alt tip de par, aceasta, pur si simplu a scos la iveala tot ce era mai frumos in parul astfel periat. Pentru parul lung si drept, va adauga acel efect de yoyo, in care parul coboara si se ridica, oferindu-i elasticitate si, de asemenea, ii va da stralucire.

3.

Perierea parului cu perii de par cu peri din par de mistret reduce incretirea parului.

Sebumul produs de scalp este, la baza, cel mai eficient tratament anti-incalcire a parului. Prin utilizarea periodica a periilor de par cu peri din par de mistret, se asigura o ungere uniforma a firelor de par cu sebum, lucru care la duce cu siguranta la descalcirea si a celui mai cret par.

4.

Perierea parului cu perii de par cu peri din par de mistret stimuleaza si intareste scalpul.

In fiecare dimineata si la fiecare sesiune de periere a parului cu peria de par cu peri din par de mistret, am experimentat - fara a atribui, neaparat, acest lucru periei in sine – o stare de bine, usor meditativa si, in acelasi timp, relaxanta. Perii periei ajung pana la nivelul scalpului producand o stimulare a circulatiei sangvine superficiale, inclusiv la nivelul foliculilor de par, care, pe langa o stare generala de bine – cui nu-i place un masaj la nivelul scalpului? - ajuta si la regenerarea si cresterea firelor de par.

5.

Perierea parului cu perii de par cu peri din par de mistret reduce necesitatea produselor cosmetice.

In general, nu recomandam utilizarea extensiva a produselor cosmetice pentru par, iar, in cazul folosirii unei perii de par cu peri din par de porc mistret, cu atat mai putin. In cele din urma, dandu-va seama de acest avantaj, veti ajunge sa economisiti bani, altfel aruncati pe diverse produse cosmetice de intretinere si conditionare a parului, si aceasta prin simpla utilizare zilnica a unei perii cu peri din par de mistret. Efectele descrise mai sus pot sa apara de la prima periere sau de la a zecea, in functie de starea parului dvs. si de frecventa perierii, de starea de sanatate a scalpului etc., insa, pe masura ce veti observa ca aveti un par din ce in ce mai sanatos, mai matasos si lucios, veti incepe sa reduceti sau chiar sa sistati utilizarea de produse cosmetice pentru par.

6.

Perierea parului cu perii de par cu peri din par de mistret scade frecventa spalarii parului.

Spalarea frecventa a parului este o practica, mai degraba moderna, intrucat, pana in anii '60, si inainte aparitia uscatoarelor de par personale, femeile isi spalau parul cel mult o data pe saptamana si de cele mai multe ori, chiar mai rar. Asa cum spuneam anterior, in prima parte a secolului XX, majoritatea periilor de par folosite femei erau realizate din par de porc mistret, iar utilizarea acestor perii le ajuta sa-si intretina parul sanatos si curat. O perie de par cu peri din par de porc mistret ajuta la distribuirea sebumului de la scalp la varful firului de par, prevenind astfel acumularea de sebum si ingrasarea parului. Utilizand metoda marocana de periere a parului, folosind o perie cu peri din par de mistret, majoritatea femeilor vor observa o marire a intervalelor in care apare necesitatea spalarii parului, de la 2-3 zile la 4-5, chiar 6 zile.

Cum se periaza parul cu o perie de par cu peri din par de mistret

Incepeti prin a va usca parul

Incercati sa evitati sa periati parul ud cu peria din par de mistret, deoarece acest lucru poate duce la ruperea firelor de par si, de asemenea, nu ajuta la distribuirea uniforma a sebumului de la scalp catre firele de par.

Descurcati nodurile

Peria de par cu peri din par de mistret nu descurca nodurile, ci, dimpotriva, va inoda si mai tare parul deja incurcat ducans, in cele din urma la ruperea parului. Descurcati usor nodurile cu un pieptene cu dintii rari, pentru a evita ruperea firelor de par.

Intotdeauna periati parul de la radacina la varf

La fiecare miscare a periei, incepeti de la radacina firelor de par catre varful acestora. In felul acesta puteti sa distribuiti uniform sebumul de la nivelul pielii capului catre varful fiecarui fir de par.

Periati suvite

Spre deosebire de periile normale, in cazul utilizarii unei perii din par de mistret trebuie sa impartiti parul in sctiuni pe care sa le periati temeinic. Incepeti de la spate, de la ceafa, aplecandu-va in fata, apoi stati dreapta si periati lateralele.

Gasiti, in videoclipul alaturat, indicatii detaliate referitoare la metoda marocana de periere a parului folosind o perie pentru par cu peri din par de porc mistret.

Perie ovala pentru par cu peri din par de porc mistret
57,00 lei
Perii folositi la fabricarea periei sunt din par de porc mistret si sunt de lungimi difer...
Perie de buzunar pentru par cu peri din par de porc mistret
34,00 lei
Corpul periei este realizat din lemn de fag finisat negru si lacuit pentru a obtine ...