Coafuri Pentru Par Mediu: Idei Inedite de care sa tii cont!

Coafuri Pentru Par Mediu: Idei Inedite de care sa tii cont!

 

Hairstylistii considera ca parul de lungime medie este cel mai usor de coafat, dar si de intretinut si ingrijit. In functie de modul in care alegi sa te tunzi, poti obtine cu putin efort coafuri ideale, perfecte atat pentru evenimentele din timpul zilei, cat mai ales pentru cele din timpul serii. Descopera in acest articol cum sa-ti aranjezi si coafezi corect parul, dar si cele mai inedite idei de coafuri pentru parul mediu.

Cuprins:

 1. Coafuri pentru parul mediu – tendintele anului 2019

 2. Idei pentru coafarea parului mediu tuns in scari 

3. Coafuri pentru parul mediu ondulat 

 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu

 5. Cum sa iti coafezi parul de lungime medie daca ai breton

 6. Coafuri in stil vintage pentru parul de lungime medie

 7. Sugestii de coafuri ideale pentru parul mediu ce pot fi purtate la diferite evenimente

 7.1 Coafuri ideale pentru banchet / absolvire / majorat

 7.2 Coafuri pentru nunta

7.3 Idei de hairstyling-uri pentru botez 

 8. Sfaturi pentru aranjarea parului acasa


 

 1. Coafuri pentru parul mediu – tendintele anului 2019

 

Anul 2019 vine cu cateva directii destul de clare in ceea ce priveste stilizarea parului, punandu-se accent pe conturarea unui look elegant, feminin si romantic. Parul de dimensiune medie este cel mai usor de coafat in acest caz, intrucat posibilitatile sunt multiple, putand sa obtii, astfel, coafuri impresionante care sa se inscrie in tiparele si tendintele acestei perioade.

 

 2. Idei pentru coafarea parului mediu tuns in scari 

 

In general, parul drept, tuns in scari este cel mai usor de coafat, intrucat este cel mai „maleabil” si iti permite sa realizezi coafurile dorite, fara prea mult efort. Tunsoarea in trepte/scari avantajeaza destul de mult firul subtire de par, deoarece ii ofera un plus de volum si de dimensiune. Daca ai parul drept, tuns in scari, il poti aranja in diferite moduri, de la cele mai simple, pana la cele mai sofisticate. Iata cateva exemple de coafuri!

 

Sugestia nr. 1: Dupa indeplinirea ritualului de ingrijire a parului, poti alege sa il indrepti cu ajutorul unor ustenile ideale pentru aceasta operatiune. Poti folosi fie o placa de par, fie poti realiza aceasta coafura cu ajutorul uscatotului de par si al unei perii pentru coafat de dimensiuni mari ( Perie ceramica pentru coafarea părului cu peri ionici avand diametrul de 65mm, Exclusive Line Flow Styler perie ceramica pentru coafarea părului cu peri ionici avand diametrul de 53mm, Perie rotundă pentru coafarea părului cu peri din par de porc mistret avand diametrul de 70mm ).


Sugestia nr. 2: Dupa ce ti-ai spalat si uscat in prealabil parul, foloseste un uscator de par si o perie pentru coafat (Perie rotundă pentru coafarea părului cu peri cu diametrul de 55mm din par de porc mistret, Exclusive Line Flow Styler perie ceramica pentru coafarea părului cu peri ionici avand diametrul de 43mm, Perie rotundă pentru coafarea părului cu peri din par de porc mistret avand diametrul de 55mm) , astfel incat sa obtii un plus de volum pentru parul tau. Poti alege sa intorci varfurile parului inspre interior, astfel incat sa te bucuri de o coafura eleganta, dar si extrem de simpla, pe care o poti purta in timpul zilei si care, in plus, se realizeaza destul de rapid.


Sugestia nr. 3: Poti proceda la fel ca in cazul primei coafuri, doar ca iti poti intoarce varfurile spre experior, cu o perie rotunda de dimensiuni mai mici ( Perie rotunda pentru coafarea părului cu peri din nylon termorezistent, Perie rotundă cu maner ascutit pentru coafarea părului cu peri din par de porc mistret avand diametrul de 35mm, Perie rotundă pentru coafarea părului scurt cu peri cu diametrul de 30mm din par de porc mistret), astfel incat sa obtii bucle lejere. Aceasta coafura este destul de eleganta si de feminina si o poti purta atat in timpul zilei, la birou, cat si in timpul serii, la un eveniment informal.

Posibilitatile sunt multiple, trebuie doar sa stii ce te avantajeaza si ce look iti doresti sa adopti.

2. Idei pentru coafarea parului mediu tuns in scari 2. Idei pentru coafarea parului mediu tuns in scari 2. Idei pentru coafarea parului mediu tuns in scari 2. Idei pentru coafarea parului mediu tuns in scari 2. Idei pentru coafarea parului mediu tuns in scari

 

3. Coafuri pentru parul mediu ondulat 

 

Parul cu tendinte de ondulare este considerat a fi un dar de la natura, intrucat nu exista femeia care sa nu isi doreasca bucle si un par cu volum fara niciun efort.  Pentru a te bucura de un rezultat pe masura asteptarilor, inainte de coafare, trebuie sa te asiguri ca folosesti produsele de ingrijire potrivite acestui tip de par, care sa il structureze si care sa il faca sa arata sanatos si stralucitor.

 

Sugestia nr. 1: Coc - Una dintre cele mai simple coafuri la care poti apela atunci cand ai parul de dimensiune medie si cu tendinte de ondulare este prinderea lui intr-un coc lejer (Exclusive Line perie dreptunghiulara pentru par cu peri decolorati din par de porc mistret). Procedura nu va dura mai mult de 5 minute, iar optional, poti adauga diverse accesorii pentru par.

Sugestia nr. 2: Coada de cal - O coafura la fel de simpla, universala este celebra coada de cal. Pa un par de lungime medie ondulat va arata destul de bine, pentru ca vei reusi sa obtii un look sofisticat, chic cu un minim de efort (Perie ovala mica pentru par cu peri din par de porc mistret, Perie dreptunghiulara finisata natur cu peri din par de porc mistret).

3. Coafuri pentru parul mediu ondulat 3. Coafuri pentru parul mediu ondulat 3. Coafuri pentru parul mediu ondulat 3. Coafuri pentru parul mediu ondulat 3. Coafuri pentru parul mediu ondulat

 

 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu

 

Atunci cand iti doresti o coafura rapida, dar de impact, poti apela la diverse moduri de a-ti impleti parul, de la cele mai simple, pana la cele mai sofisticate, intrucat lungimea medie a parului este una tocmai potrivita pentru realizarea acestor coafuri. Optional, poti adauga cateva accesorii, precum agrafe, bentite sau esarfe, astfel incat look-ul sa fie unul cat mai stilizat si personalizat. Iata cateva idei din care te poti inspira!

4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu 4. Idei de coafuri cu impletituri pentru parul mediu

 

 5. Cum sa iti coafezi parul de lungime medie daca ai breton

 

Atunci cand decizi sa iti faci breton, trebuie sa ai in vedere ca noul look sa se potriveasca in primul rand fizionomiei tale. In functie de acest aspect, poti alege un breton drept sau unul asimetric, pe o parte. In plus, trebuie sa stii ca acesta necesita o ingrijire aparte, intrucat parul din aceasta sectiune se va ingrasa mult mai rapid, fiind in contact cu pielea si cu uleiurile naturale ale fetei. La fel de bine, va necesita o coafare adecvata ( Professional Line perie dreptunghiulara mica pentru par cu peri din nylon si par de porc mistret, Perie rotundă pentru coafarea părului cu peri cu diametrul de 45mm din par de porc mistret, Perie dreptunghiulara din lemn de fag finisat clasic pentru toate tipurile de par cu peri din otel inoxidabil), astfel incat sa se potriveasca cu stylingul realizat parului. Descopera cateva idei de pentru persoanele ce poarta breton!

5. Cum sa iti coafezi parul de lungime medie daca ai breton 5. Cum sa iti coafezi parul de lungime medie daca ai breton 5. Cum sa iti coafezi parul de lungime medie daca ai breton 5. Cum sa iti coafezi parul de lungime medie daca ai breton 5. Cum sa iti coafezi parul de lungime medie daca ai breton

 

 6. Coafuri in stil vintage pentru parul de lungime medie

 

Daca esti adepta stilului vintage, trebuie sa stii ca parul de lungime medie este cel mai potrivit pentru realizarea coafurilor care sa se regaseasca sau care sa fie inspirate din aceasta perioada. Trebuie doar sa ai la indemana instrumentele necesare (Perie dreptunghiulara mare pentru par lung cu peri din par de porc mistret, Perie rotundă pentru coafarea părului cu peri din par de porc mistret avand diametrul de 90mm, Olivia Exclusive Line perie ovala pentru par cu peri din par de porc mistret) si suficient curaj pentru a purta unele look-uri, intrucat pot fi in aceeasi masura prea sofisticate si elegante sau prea extravagante.

6. Coafuri in stil vintage pentru parul de lungime medie 6. Coafuri in stil vintage pentru parul de lungime medie 6. Coafuri in stil vintage pentru parul de lungime medie 6. Coafuri in stil vintage pentru parul de lungime medie

 

 7. Sugestii de coafuri ideale pentru parul mediu ce pot fi purtate la diferite evenimente

 

Intrucat in viata fiecarei persoane exista anumite evenimente ce pot fi considerate destul de importante, acestea necesita o aparitie aparte, incepand de la tinuta si continuand cu machiajul si parul. In ceea ce priveste coafura, ti-am pregatit cateva idei din care te poti inspira, astfel incat sa stralucesti in unele dintre cele mai importante momente din viata ta.

 

 7.1 Coafuri ideale pentru banchet / absolvire / majorat

 

Banchetul (festivitatea de absolvire a unui ciclu de invatamant) si majoratul reprezinta doua dintre cele mai importante evenimente din viata unei adolescente, motiv pentru care trebuie sa se pregateasca indelung pentru a avea un look ideal. Coafura, in aceste cazuri, nu poate fi una obisnuita, ci una potrivita unui eveniment de asemenea anvergura. Desigur, nu uita ca machiajul si coafura ar trebui sa fie in armonie cu tinuta. Descopera cateva idei din care te poti inspira!

7.1 Coafuri ideale pentru banchet / absolvire / majorat 7.1 Coafuri ideale pentru banchet / absolvire / majorat 7.1 Coafuri ideale pentru banchet / absolvire / majorat 7.1 Coafuri ideale pentru banchet / absolvire / majorat

 

7.2 Coafuri pentru nunta

 

Unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei femei il reprezinta momentul in care aceasta este mireasa, schimbandu-si totodata si statutul social. Fara dar si poate, o mireasa este in centrul atentiei, motiv pentru care trebuie sa arate impecabil, pana la cel mai mic detaliu. Intrucat majoritatea domnisoarelor intampina probleme in alegerea unei coafuri potrivite pentru acest eveniment, descopera, in continuare, cateva idei inspirationale pentru parul de lungime medie!

7.2 Coafuri pentru nunta 7.2 Coafuri pentru nunta 7.2 Coafuri pentru nunta 7.2 Coafuri pentru nunta 7.2 Coafuri pentru nunta 7.2 Coafuri pentru nunta

 

7.3 Idei de hairstyling-uri pentru botez 

 

Fie sa urmeaza sa fii nasa sau fie ca micutul tau urmeaza sa fie crestinat, acest moment este destul de special si important in viata unei persoane. Evident, pe langa semnificatiile religioase implicate, petrecerea in sine este si ea importanta pentru celebrarea unui asemnea eveniment. In cazul in care nu ai inspiratie pentru coafarea parului, mai jos vei descoperi cateva idei cel putin interesante.

7.3 Idei de hairstyling-uri pentru botez 7.3 Idei de hairstyling-uri pentru botez 7.3 Idei de hairstyling-uri pentru botez 7.3 Idei de hairstyling-uri pentru botez

Pentru oricare dintre evenimente te-ai pregati, nu uita ca nu exista o coafura standard, precum nu exista un machiaj ideal pentru un moment anume. Trebuie doar sa tii cont de anumite principii, precum: ceea ce ti se potriveste si te avantajeaza, starea de spirit, tinuta aleasa.

 

 8. Sfaturi pentru aranjarea parului acasa

 

Pentru a putea excela la capitolul hairstyling si pentru a putea realiza coafura dorita chiar in confortul propriei locuinte, castigand astfel mai mult timp, trebuie sa tii cont de anumite sfaturi, astfel incat sa-ti eficientizezi si imbunatatesti tehnicile de coafare. Iata care sunt cele mai benefice sfaturi!

 

  • Descurca-ti parul inainte de spalare. Un truc destul de simplu si de vechi, dar care iti va fi de foarte mare folos. Foloseste o perie de par cu perii de mistret, pentru ca nu doar ca vei reduce considerabil sansele de rupere a firelor de par, dar podoaba ta capilara va avea un aspect mult mai sanatos si va arata mult mai bine dupa uscare.

  • Foloseste produsele necesare ingrijirii tipului tau de par. Este extrem de important sa cunosti foarte bine tipologia parului tau (daca este matasos, degradat, uscat sau deteriorat, etc.), astfel incat sa folosesti doar acele produse necesare ingrijirii lui. Nu ezita sa utulizezi produse profesionale, pentru ca desi poate au un pret putin mai ridicat in comparatie cu cele comune, acestea vor avea un efect mult mai vizibil asupra parului tau. Un exemplu in acest sens il reprezinta gama de produse profesionale de par de la Kallos, destinate ingrijirii de uz personal. Din ce in ce mai multe saloane de infrumusetare aleg sa foloseasca acest brand, datorita rezultatelor benefice pe care le are asupra parului.

  • Utilizeaza instrumentele potrivite pentru coafare. Un alt pas important in realizarea unei coafuri perfecte este folosirea mijloacelor necesare. In functie de rezultatul pe care ti-l doresti, asigura-te ca ai la indemana toate materialele necesare. Spre exemplu, daca iti doresti un plus de volum, utilizeaza o perie de coafat rotunda, de mari dimensiuni, dar daca iti doresti bucle lejere, foloseste o perie de dimensiuni medii sau chiar una mica. In prezent, piata este destul de ofertanta, putand sa gasesti o gama de perii pentru par chiar si in mediul online. Atunci cand vrei ca rezultatul sa fie unul mult mai evident, nu te sfii sa folosesti instrumente precum placa de par sau ondulatorul, insa asigura-te ca utilizezi si un produs cu protectie termica.

  • Nu incarca parul cu o cantitate prea mare de produse de styling. Din dorinta de a avea coafuri perfecte, care sa reziste pe parcursul unei zile, majoritatea femeilor aleg sa foloseasca o cantitate prea mare de produse de styling, precum fixativul, spuma sau ceara pentru par. In realitate insa, aceste produse duc mai mult la incarcarea firului de par, decat la sustinerea acestuia, ceea ce inseamna ca este posibil ca rezultatul sa nu fie cel dorit, ci dimpotriva. Atunci cand folosesti astfel de produse, nu uita sa citesti si sa respecti instructiunile de utilizare, cea mai importanta dintre acestea fiind distanta la care pulverizezi fixativul sau cantitatea de spuma/ceara adaugata.

 

In concluzie, parul de lungime medie este cel mai simplu si rapid de coafat, intrucat nu exista coafura care sa nu se poata realiza cu putin efort si putina indemanare. Tot ce trebuie sa faci pentru a arata impecabil tot timpul si pentru a avea o coafura perfecta este sa respecti regulile de ingrijire specifice pentru tipul tau de par si sa iti pui imaginatia la incercare.

 

Surse foto:

www.pinterest.com   

www.shutterstock.com