Descurcarea parului incalcit: 17 Tehnici Utile + Sfaturi de ingrijire

Descurcarea parului incalcit: 17 Tehnici Utile + Sfaturi de ingrijire

Iti doresti o imbunatatire a calitatii parului tau? Iti da batai de cap si ai vrea sa iti creezi o rutina de ingrijire care sa il ajute sa nu mai fie atat de incurcat, in majoritatea timpului? Indiferent de lungimea parului tau, acesta trebuie sa fie in primul rand sanatos. Opteaza pentru tehnici utile prin care il poti descurca rapid si invata cum sa ii acorzi ingrijirea de care are nevoie cu adevarat!

Cuprins:

1. Cum descurci parul lung si drept

2. Sfaturi pentru descalcirea parului cret

3. Descurcarea parului tapat sau coafat

4. Descalcirea parului cu extensii

5. Afro braids – Cum sa iti descurci parul dupa ce renunti la codite

6. Solutii la indemana pentru descurcarea parului

7. Cum sa eviti incurcarea parului


1. Cum descurci parul lung si drept

Chiar si parul drept se poate incurca destul de usor, mai ales atunci cand acesta are o textura destul de fina sau este de o lungime peste medie. Nodurile din par, nu doar ca sunt inestetice, dar ingreuneaza coafarea si duc la ruperea firelor de par. Pentru descurcarea parului lung si drept, separa-l in sectiuni si incepe perierea de jos in sus (Perie dreptunghiulara mare pentru par lung cu peri din lemn de fag, Bamboo perie ovala pentru par cu peri din lemn de carpen). In acest fel, vei elimina mult mai rapid nodurile si vei evita ruperea firelor de par.

Cum descurci parul lung si drept

2. Sfaturi pentru descalcirea parului cret

Pe cat de frumos este parul cret, pe atat de greu este de ingrijit si mai ales de descurcat. Persoanele care au parul cret se confrunta cu o textura a firului de par destul de dificila, aceasta este de regula destul de aspru si gros, fiind in acelasi timp si foarte dens. Acest aspect il face sa fi destul de greu de descurcat, mai ales in timpul periajului zilnic. Pentru a avea, totusi, un par care sa arate bine si sa fie sanatos, inainte de spalare, aplica balsam din abundenta pe lungimea parului si lasa-l sa actioneze cateva minute, dupa care continua ritualul de spalare. Dupa ce ai eliminat apa in exces din firele de par cu ajutorul unui propos, foloseste-te de un pieptene cu dintii mari sau cu o perie de par pentru a descurca foarte bine parul (Olivia Exclusive Line perie ovala pentru par cu peri extralong din lemn de carpen), incepand de la varfuri.

De obicei, persoanele care au parul cret, evita sa il perie zilnic, pentru ca acesta are tendinta de a se electriza si de a capata un volum suplimentar, care este greu de controlat si destul de inestetic. Daca nu vrei sa ai un par incalcit si incurcat, impleteste-l seara, inainte de culcare sau prinde-l intr-o maniera in care acesta sa nu se incurce in timpul noptii si in contact cu suprafete textile, precum asternuturile.

Sfaturi pentru descalcirea parului cret

3. Descurcarea parului tapat sau coafat

Taparea parului reprezinta o procedura destul de intalnita in procesul de coafare, folosita pentru a crea volumuri si pentru a da structura unei coafuri. In plus, orice hairstyling necesita produsele necesare de fixare, pentru a rezista pe parcursul unei nopti intregi. Rezultatul este unul extraordinat, intr-adevar, insa abia la finalul petrecerii, cand ajungi acasa, vei constata cat de greu este sa iti descurci parul tapat si incarcat de produse de styling. Pentru a-ti fi mult mai usor, iata cateva sfaturi interesante:

  1. Asigura-te ca ai inlaturat toate accesoriile din par si ca l-ai desprins.
  2. Piaptana varfurile si portiuni mici de par, atat cat iti permite acest lucru, fara a trage de firele de par sau fara a il rupe (Perie dreptunghiulara pentru par cu peri din par de porc mistret, Perie dreptunghiulara din lemn finisat clasic pentru toate tipurile de par cu peri din lemn de fag).
  3. Aplica balsam sau masca in zonele in care exista fixativ si ulei in zona in care parul este incalcit.
  4. Spala bine parul, pentru a elimina toate reziduurile existente, atat de la produsele de styling, cat si de la uleiul care a ajuns si pe scalp.
  5. Cand parul este in prealabil uscat sau cand te-ai asigurat ca nu este ingreunat de apa pe care a absorbit-o, piaptana parul cu o perie de coafat cu perii rari sau cu un pieptene ce prezinta aceeasi particularitate.

4. Descalcirea parului cu extensii

Majoritatea femeilor isi doresc o podoaba capilara bogata, un par lung si sanatos, iar pentru a obtine numaidecat acest rezultat apeleaza la extensiile de par. Intr-adevar, acestea duc la efectul dorit, parul tau aratand precum in pictorialele de moda, insa va necesita mult mai multa grija si intretinere, inclusiv in ceea ce inseamna ritualurile simple. Pentru a preveni incurcarea parului, este important sa respecti cateva principii de baza:

  • Prinde parul intr-o coada impletita lejer, inainte de culcare, iar pentru partea de final a suvitelor foloseste o banda lata pentru a nu permite sa se desprinda coada sau sa se creeze urme de la accesoriul cu care este prins parul ;
  • Nu folosi sampon pe baza de ulei si nici fixativ in cantitati mari, deoarece este posibil sa compromiti fixarea suvitelor de par din extensii;
  • Extensile din par natural necesita aceeasi ingrijire precum parul tau. Iar pentru ca acestea sa fie stralucitoare, este necesar ca macar o data sau de doua ori pe saptamana sa aplici balsam pe lungimea lor.

Pentru descurcarea parului cu extensii este necesar sa incepi de la varfuri si sa urci progresiv, pentru a evita ruperea firelor de par sau desprinderea extensilor. Nu uita sa beneficiezi intotdeauna de produse de calitate, care sa faciliteze descurcarea sau coafarea parului tau. In acest sens, magazinul online Periipentrupar.ro iti pune la dispozitie o gama vasta de ustensile si accesorii, cu ajutorul carora iti poti descurca mult mai usor parul cu extensii. In functie de tipul de par, dar si de bugetul pe care il ai la dispozitie atunci cand vrei sa investesti in astfel de produse, opteaza pentru o perie pentru parul cu extensii, ce poate fi o perie pentru descurcare cu perii de porc de mistret sau care sa fie alcatuita dintr-un mix de peri de naylon si mistret.

De asemenea, atunci cand ajungi in punctul in care extensile sunt prinse, procedura de periere ar trebui facuta cu mai multa atentie si grija. Este recomandat sa ceri sfatul hairstylistului tau despre ingrijirea, spalarea si pieptanarea extensilor, iar atunci cand ti se pare ca nu poti eficientiza procesul de descurcare acasa, cel mai bine este sa programezi o vizita la salonul de infrumusetare pentru a beneficia de serviciu complet de spalare si coafare.

Descalcirea parului cu extensii

5. Afro braids – Cum sa iti descurci parul dupa ce renunti la codite

In ultimii 2-3 ani, acest trend a inceput sa redevina din ce in ce mai popular, mai ales in randul tinerilor si adolescentilor, dar nu numai. Pe langa aspectul original pe care ti-l ofera aceasta coafura, avantajul principal este ca nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru realizarea unei coafuri ideale in fiecare zi sau in acele momente in care parul tau refuza pur si simplu sa se aranjeze.

Dupa ce ai purtat o perioada mai indelungata afro braids, atunci cand vine momentul sa le desfaci, vei constata ca procedura va fi una destul de indelungata si probabil dureroasa. Un alt lucru de care trebuie sa te preocupi este descurcarea parului tau natural. Chiar daca in perioada in care ai purtat afro braids, ai avut grija sa indeplinesti ritualurile necesare pastrarii unui par curat, vei observa ca in momentul in care iti desfaci coditele la radacina parului vor ramane niste reziduuri si cel mai probabil, parul tau va fi foarte incalcit. Pentru a rezolva aceasta problema, pulverizeaza un ulei (de cocos sau orice ulei folosesti tu in ingrijirea personala), maseaza zona si descurca parul suvita cu suvita, folosind un pieptene din lemn de fag cu dintii rari. Ideal ar fi sa lasi peste noapte uleiul sa actioneze, iar a doua zi sa-ti speli parul.

Afro braids – Cum sa iti descurci parul dupa ce renunti la codite

6. Solutii la indemana pentru descurcarea parului

Daca parul tau se incurca destul de des, chiar si la cateva minute dupa ce l-ai periat, exista diverse solutii pentru a diminua acest aspect sau chiar pentru a-l reduce, in timp, de tot. Iata care sunt acestea:

  • Glicerina. Glicerina pura (atentie: de natura vegetala, nu cea citrica) poate fi un bun remediu pentru descurcarea si descurcarea parului. Prepara o solutie alcatuita din o parte glicerina si trei parti de apa, amesteca bine si pulverizeaz-o pe par. Optional, poti adauga si cateva picaturi de ulei esential, de lavanda, portocal sau orice alt miros iti este pe plac.
  • Bicardonatul de sodiu. Un alt remediu pentru descurcarea parului este un ingredient atat de banal, ce se regaseste in locuinta oricarei gospodine. Amesteca balsamul de par pe care-l folosesti cu o cantitate mica de bicardonat de sodiu (trei parti balsam si o parte bicardonat) si aplica-l pe scalp si pe lungimea parului. Maseaza bine timp de 5 minute intreaga solutie si lasa sa actioneze 40-50 de minute, dupa care spala si clateste bine parul cu apa calduta.
  • Uleiul de cocos. Cu totii cunoastem beneficiile uleiului de cocos, atat pentru uzul intern, cat si pentru cel extern. Pe langa faptul ca acest produs este aproape miraculos, poate fi folosit si pentru descurcarea parului. Maseaza bine uleiul de cocos in palme si aplica-l pe lungimea parului, insistand pe portiunile in care parul tau este incurcat. Lasa sa actioneze cel putin 30 de minute sau peste noapte si samponeaza parul. Nu doar ca va fi mult mai usor de descurcat, dar podoaba ta capilara va capata o stralucire aparte si va fi mult mai sanatos si revitalizat.
  • Spray-urile pentru descurcarea parului. Daca preferi o varianta mult mai la indemana, poti opta pentru spray-urile din comert ce au drept utilitate descurcarea parului. Poti gasi extrem de usor si rapid aceste produse, in magazinele de profil, precum Kallos sau in supermarket-uri si magazine de beauty, spre exemplu Kendra.

Solutii la indemana pentru descurcarea parului

7. Cum sa eviti incurcarea parului

Pentru ca, in general, este mai bine sa previi orice problema, poti incerca si in cazul parului incalcit sa faci doar cateva mici imbunatatiri in rutina ta zilnica.

  • Perie parul inainte de culcare si prinde-l intr-o coada implitita. In acest fel, dimineata, nu doar ca va fi mult mai usor de aranjat, dar nu va mai fi nevoie sa te chinui pentru a-l descurca.
  • Foloseste produsele necesare tipului tau de par. Este important sa folosesti produse adecvate, nu doar pentru a avea un par sanatos, ci si pentru a-l face mult mai maleabil si usor de aranajat.
  • Tunde periodic parul. Cel mai frecvent motiv pentru care parul tau se incurca este reprezentat de varfurile despicate sau arse. Firele de par degradate tind sa se amestece printre cele sanatoase, creand astfel noduri greu de descurcat si care duc la ruperea parului. Asadar, este important sa iti tunzi periodic parul, pentru a fi sanatos, pentru a nu se incurca, dar si pentru a se aranja mult mai bine.
  • Foloseste produse de calitate pentru descurcarea parului. Nu orice perie sau pieptene este potrivit pentru descurcarea parului. Din acest motiv, ar trebui sa acorzi putina atentie produselor pe care le utilizezi. Orice femeie ar trebui sa aiba un minim necesar de ustensile pentru coafarea si ingrijirea parului, printre care se numara: periile pentru coafat, periile pentru descurcarea parului (cele mai recomandate de specialisti sunt periile din par de mistret - Perie ovala pentru par cu peri din par de porc mistret, Bamboo perie ovala pentru par cu peri din par de porc mistret - sau periile cu perii de otel - Perie ovala pentru toate tipurile de par cu peri din otel prevazuti cu protectie, Perie pentru descurcat parul), un pieptene sau o perie de tapat ( Perie pentru tapat parul, Perie pentru par cu peri din par de porc mistret si nylon, Perie dreptunghiulara ingusta pentru par cu peri din par de porc mistret). Acestea reprezinta un minim necesar pentru realizarea unor coafuri simple, elegante, dar si sofisticate in acelasi timp.
  • In timpul zilei, evita cofurile complicate, ce necesita taparea parului sau prinderea intr-un coc sofisticat, pentru ca in acest fel, podoaba ta capilara va fi mult mai greu de descurcat la finalul zilei.

Cum sa eviti incurcarea parului

Acestea sunt, asadar, cele mai bune remedii pentru descurcarea parului si cele mai importante situatii in care te poti confrunta cu aceasta problema. Nu uita sa ai grija de podoaba ta capilara (sa folosesti produsele ideale, sa eviti temperatura ridicata a ustenilelor de coafare), obtinand in acest fel un par sanatos!

Surse foto: shutterstock.com